Σε αυτήν την σοκολατένια τούρτα δε γυρνάς εύκολα την πλάτη!

Υλικά:

1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας, λιωμένο

2 1/4 φλιτζάνια καρύδια ή φουντούκια

3 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο

1/4 κουταλάκι του γλυκού ροζ αλάτι

1/2 φλιτζάνι 100% μη ζαχαρούχο κακάο ή σκόνη κακάο

3 φλιτζάνια γάλακτος καρύδας

2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη ζελατίνης

4 μεγάλοι κρόκοι αυγών

1/2 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 ουγκιές κουβερτούρα

2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο

1/4 κουταλάκι του γλυκού ιμαλαϊκού ροζ αλάτι

4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος

Dark Chocolate Chiffon Pie 8 700x1050

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και λάδωσε ένα ταψί φούρνου με λίγο λάδι καρύδας
  2. Για να φτιάξεις τη βάση

Ρίξε μέσα σε ένα μπολ τα καρύδια, το λάδι καρύδας, το φυστικοβούτυρο, το αλάτι και τη σκόνη κακάου και ανακάτεψέ τα καλά. Μπορείς και με τα μίξερ μέχρι το μείγμα σου να γίνει ζύμη. Τοποθέτησέ την στο ταψάκι (αφού την απλώσεις) και ψήσε την για 10-12 λεπτά.

  1. Έπειτα, ρίξε το γάλα καρύδας σε μια μικρή κατσαρόλα και πασπάλισε τη ζελατίνη στην κορυφή. Άφησε το μείγμα την στην άκρη και τη ζελατίνη να μαλακώσει για περίπου 5 λεπτά. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτύπα μαζί τους κρόκους αυγών, το σιρόπι σφενδάμου, την κουβερτούρα και τη βανίλια.
  1. Πάρτε την κατσαρόλα που έχει το γάλα καρύδας και τη ζελατίνη και χτύπησέ τα σε χαμηλή φωτιά μέχρι απλά να ζεσταθεί. Πάρε 1 φλιτζάνι από το ζεστό μείγμα καρύδας / ζελατίνης και πρόσθεσέ το στο μείγμα του κρόκου αυγού, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίξε ολόκληρο το μείγμα κρόκου αυγού πίσω στην κατσαρόλα και ανακάτεψέ τα καλά. Πρόσθεσε κακάο και το αλάτι. Ανακατεύοντας συνεχώς για 3 έως 5 λεπτά. Μετάφερε τη γέμιση σε ένα μπολ και άφησέ τη να κρυώσει, αλλά όχι πολύ, περίπου 40 λεπτά.
  1. Πρόσθεσε τα 2 φλιτζάνια της κτυπημένης κρέμας καρύδας στην γέμιση και στη συνέχεια ρίξε τη γέμιση πάνω στη βάση και άφησέ την στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
  1. Κορυφή με την υπόλοιπη κτυπημένη κρέμα καρύδας και καθαρίστε τη σκόνη κακάου πάνω από την πίτα. Σερβίρετε αμέσως ή ψύξτε για έως και 2 ημέρες.

Μπορείς να σερβίρεις το γλυκό σου από την επόμενη κιόλας ημέρα.

Extra tip σερβιρίσματος

Μπορείς να τοποθετήσεις στην κορυφή λίγη κρέμα καρύδας ή απλά… σαντιγί.

 

Δες και αυτό:

Rolls με μπισκότο σοκολάτας για να τσιμπάς non stop

Αφήστε μια απάντηση